ⓘ Vähätjärvet. Järvet sijaitsevat Laipanmaan metsäalueella Rummakonvuoren ja Vähäjärvenvuoren välissä. Eteläisemmän Vähäjärven pinta-ala on 2.9 hehtaaria. Se on 3 ..

                                     

ⓘ Vähätjärvet

Järvet sijaitsevat Laipanmaan metsäalueella Rummakonvuoren ja Vähäjärvenvuoren välissä. Eteläisemmän Vähäjärven pinta-ala on 2.9 hehtaaria. Se on 300 metriä pitkä ja 150 metriä leveä, ja sen rantaviivan pituus 0.71 kilometriä. Pohjoisemman Vähäjärven pinta-ala on 2.59 hehtaaria, pituus on 300 metriä ja leveys 150 metriä. Sen rantaviivan pituus on 0.74 kilometriä.

Järvillä ei ole kartan mukaan saaria. Eteläisen järven rantaan on rakennettu kaksi vapaa-ajan asuntoa, ja poisten järven rantaan yksi. Niille johtaa tie Välimaan kylästä.

                                     

1. Vesistösuhteet

Järvet sijaitsevat Kokemäenjoen vesistössä vesistöaluetunnus 35 Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alueen 35.7 Mallasveden ja Pälkäneveden alueeseen 35.71, jonka Sappeenjärvenojan valuma-alueeseen 35.716 ne kuuluvat. Eteläisen järven vedenpinnan korkeus on 138.7 metriä mpy, mikä on kaksikymmentä senttimetriä korkeampi kuin pohjoisemmalla järvellä. Ne on yhdistetty väliojalla ja pohjoisemmasta järvestä on laskuoja Isoon Saarijärveen. Se laskee Sappeenjärven kautta Pälkäneveden Jouttesselän Hiukonlahteen.