ⓘ Syväjärvi, Kangasala, Pajula. Järven pinta-ala on 16.0 hehtaaria ja se on 800 metriä pitkä ja 600 metriä leveä. Se sijaitsee aivan Pajulanjärven pohjoisrannan t ..

                                     

ⓘ Syväjärvi (Kangasala, Pajula)

Järven pinta-ala on 16.0 hehtaaria ja se on 800 metriä pitkä ja 600 metriä leveä. Se sijaitsee aivan Pajulanjärven pohjoisrannan tuntumassa olevassa painaumassa, joka jää järvien välisellä kannaksella sijaitsevan Pukkikallion taakse. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 2.4 kilometriä ja sen rannat ovat metsämaata. Rannoille on rakennettu noin kymmenen vapaa-ajan asuntoa. Oriveden ja Kangasalan välinen kuntaraja jakaa järven lähes puoliksi.

                                     

1. Vesistösuhteet

Järvi sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä vesistöaluetunnus 35 Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alueen 35.7 Pääskylänjoen valuma-alueella 35.76, jonka Pajulanjärven valuma-alueeseen 35.762 se kuuluu. Järven vedenpinnan korkeus on 106.2 metriä mpy. Siihen on johdettu pari metsäojaa ja Pakojärvenkallioilta laskee sen länsirantaan Pakojärven laskuoja. Syväjärven laskuoja lähtee sen eteläpäästä ja se laskee 150 metrin jälkeen Pajulanjärven Pilkkaanlahteen, joka sijaitsee Huutoselällä.