ⓘ Vähä Saksjärvi. Järven pinta-ala on 5.3 hehtaaria ja se on 500 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Se sijaitsee entisen Härkälän maatilan vaikutuspiirissä soistun ..

                                     

ⓘ Vähä Saksjärvi

Järven pinta-ala on 5.3 hehtaaria ja se on 500 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Se sijaitsee entisen Härkälän maatilan vaikutuspiirissä soistuneella metsäalueella. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria ja sen rantaviivan pituus on 1.2 kilometriä. Sen rannat ovat soistunutta metsämata, jota on hieman ojitettu. Sen rannoille on rakennettu neljä vapaa-ajan asuntoa. Niille tulee tiet Laipanmaan metsäalueella kulkevalta tieltä, joka päättyy Rajalan kämpälle.

                                     

1. Vesistösuhteet

Järvi sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä vesistöaluetunnus 35 Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alueen 35.7 Längelmäveden alueella 35.72, jonka Keljonjärven valuma-alueeseen 35.728 se kuuluu. Järven vedenpinnan korkeus on 117.7 metriä mpy. Järveen on johdettu seitsemän suo- tai metsäojaa. Se oja, joka lähtee luoteeseen, johtaa lopulta Isoon Saksijärveen laskevaan Lammasojaan.