ⓘ Vähäjärvi, Kangasala, Heponiemi. Järven pinta-ala on 5.2 hehtaaria ja se on 400 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Se sijaitsee Heponiemen pohjoispuolella metsäa ..

                                     

ⓘ Vähäjärvi (Kangasala, Heponiemi)

Järven pinta-ala on 5.2 hehtaaria ja se on 400 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Se sijaitsee Heponiemen pohjoispuolella metsäalueen mäkien välisessä painaumassa. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria ja se on autio. Sen rantaviivan pituus on 1.0 kilometriä ja sen rannat ovat pääasiassa kapeaa suota. Järven ohittaa länsipuolelta Kangasalta Majaalahteen kulkeva yhdystie 13989.

                                     

1. Vesistösuhteet

Järvi sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä vesistöaluetunnus 35 Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alueen 35.7 Längelmäveden alueella, jonka Längelmäveden lähialueeseen 35.721 se kuuluu. Järven vedenpinnan korkeus on 108.7 metriä mpy. Sen rantasoilta on johdettu ojat järveen, mutta niiden kautta tulee myös Järviniitynnotkon ja Sammalsuon kuivatusvesiä. Järven oma laskuoja lähtee etelärannasta ja se laskee 1.6 kilometrin päässä Längelmäveden Heposelkään.