ⓘ Kalliojärvi, Kangasala, Vähä-Pento. Järven pinta-ala on 6.5 hehtaaria ja se on 550 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Se sijaitsee Pentojärven luoteispuolella ka ..

                                     

ⓘ Kalliojärvi (Kangasala, Vähä-Pento)

Järven pinta-ala on 6.5 hehtaaria ja se on 550 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Se sijaitsee Pentojärven luoteispuolella kallioisten mäkien ympäröimänä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.3 kilometriä ja sen rannat ovat soistunutta metsämaata. Monin paikoin rantaan työntyy kallioinen mäki. Järven rantaan on rakennettu kolme vapaa-ajan asuntoa. Niille tulee tiet seututieltä 325 tai vanhalta kylätieltä.

                                     

1. Vesistösuhteet

Järvi sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä vesistöaluetunnus 35 Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alueen 35.7 Längelmäveden alueella 35.72, jonka Längelmäveden lähialueeseen 35.721 se kuuluu. Järven vedenpinnan korkeus on 135.2 metriä mpy. Järveen on johdettu neljä suo-ojaa, joista yksi on myös laskuoja. Se laskee lounaispuolella sijaitsevaan Tervajärveen. Tervajärven laskuoja virtaa Tervaojankorven ojiin ja jatkaa Tervaojana Pikkujärven läpi Längelmäveden Nuuruslahteen.