ⓘ Vähä Saarijärvi, Kangasala. Järven pinta-ala on 3.9 hehtaaria ja se on 500 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Se on muodostunut Häilyvuoren juuren länsipuolelle. ..

                                     

ⓘ Vähä Saarijärvi (Kangasala)

Järven pinta-ala on 3.9 hehtaaria ja se on 500 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Se on muodostunut Häilyvuoren juuren länsipuolelle. Vuori kohoaa yli 40 metriä järven vedenpintaa korkeammalle. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.2 kilometriä ja sen rannat ovat suota lukkuottamatta Häilyvuoren rinteitä. Järven rannoille on rakennettu kuusi vapaa-ajan asuntoa, joille tulee tiet Välimaan kylältä.

                                     

1. Vesistösuhteet

Järvi sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä vesistöaluetunnus 35 Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alueen 35.7 Mallasveden ja Pälkäneveden alueella 35.71, jonka Sappeenjärvenojan valuma-alueeseen 35.716 se kuuluu. Järven vedenpinnan korkeus on 129.2 metriä mpy. Järveen laskee vain yksi metsäoja, joka tuo Sammakkojärven vesiä. Sen oma laskuoja ei erotu kartassa. Reitin vedet laskevat lopuksi Sappeenjärven kautta Pälkäneveden Jouttesselän Hiukonlahteen.