ⓘ Iso Kiimasjärvi. Järven pinta-ala on 9.2 hehtaaria ja se on 450 metriä pitkä ja 300 metriä leveä. Se sijaitsee samassa painaumassa Vähän Kiimajärven kanssa. Jär ..

                                     

ⓘ Iso Kiimasjärvi

Järven pinta-ala on 9.2 hehtaaria ja se on 450 metriä pitkä ja 300 metriä leveä. Se sijaitsee samassa painaumassa Vähän Kiimajärven kanssa. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria ja sen rantaviivan pituus on 1.3 kilometriä. Ne ovat metsämaata, joka on paikoin soistunutta. Rannoille on rakennettu neljä vapaa-ajan asuntoa. Niille tulee tiet Välimaan kylältä.

                                     

1. Vesistösuhteet

Järvi sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä vesistöaluetunnus 35 Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alueen 35.7 Mallasveden ja Pälkäneveden alueella 35.71, jonka Sappeenjärvenojan valuma-alueeseen 35.716 se kuuluu. Järven vedenpinnan korkeus on 138.6 metriä mpy. Järveen on johdettu viisi tulo-ojaa, joista yksi on Vähä Kiimajärven laskuoja. Järven oma laskuoja laskee Humalojaa myöten Honkaojaan, joka laskee Sappeenjärven läpi Pälkäneveden Jouttesselän Hiukonlahteen.

                                     

2. Historiaa

Vuoden 1855−1856 Kalmbergin kartastossa ei järvellä näkynyt asutusta ja se olikin luonnontilassa. Vaikka järvelle ei ollut piirretty laskuojaa, on sellainen varmasti ollut. Sen nimi Humaloja on sama kuin ojan yhtymäkohdassa ollut maatalon nimi.