ⓘ Philip Scrubb. Philip ”Phil” Scrubb on kanadalainen koripalloilija, pelipaikaltaan pelintekijä tai heittävä takamies. Hänen veljensä Thomas Scrubb on myös korip ..

                                     

ⓘ Philip Scrubb

Philip ”Phil” Scrubb on kanadalainen koripalloilija, pelipaikaltaan pelintekijä tai heittävä takamies. Hänen veljensä Thomas Scrubb on myös koripalloilija.

Scrubb pelasi menestyksekkäästi Carleton Universityn joukkueessa Kanadan yliopistosarjassa. Ammattilaisena hän on pelannut Kreikan ja Saksan pääsarjoissa. Vuonna 2016 hän voitti FIBA Europe Cupin mestaruuden. Scrubb on edustanut myös Kanadan maajoukkuetta.

                                     

1. Ura

Seurajoukkueet

Menestyksekkäiden Carleton Universityssä pelattujen yliopistovuosien jälkeen Scrubb kävi näytillä NBA-joukkue Toronto Raptorsin leirillä, mutta häntä ei varattu kesän 2015 varaustilaisuudessa.

Scrubb aloitti ammattilaisuransa Euroopassa, kun hän siirtyi Kreikan pääsarjajoukkue AEK Ateenaan, josta hänet lainattiin vuonna 2016 Saksan pääsarjajoukkue Skyliners Frankfurtiin. Skylinersissa Scrubb voitti historian ensimmäisen kerran pelatun FIBA Europe Cupin mestaruuden.

Maajoukkue

Scrubb pelasi Kanadan nuorisomaajoukkueissa, ja vuonna 2013 nimettiin Kanadan haastajamaajoukkueeseen, joka kilpaili saman vuoden universiadeissa sijoittuen neljänneksi.

Kanadan miesten maajoukkueessa Scrubb pelasi vuoden 2011 Pan-Amerikan kisoissa. Méxicossa 2015 hän voitti Amerikan-mestaruuskilpailujen pronssia. Vuonna 2016 Scrubb nimettiin Kanadan joukkueeseen olympiakarsintaturnaukseen.

                                     
  • myös valmiuksia takamiehenä pelaamiseen. Hänen veljensä Philip Scrubb on myös koripalloilija. Scrubb pelasi menestyksekkäästi Carletonin yliopiston joukkueessa
  • alppihiihtäjä Philip Lutley Sclater 1829 1913 brittiläinen lakimies ja eläintieteilijä Philip Scrubb s. 1992 kanadalainen koripalloilija Philip Selway