ⓘ Thomas Scrubb. Thomas ”Tommy” Scrubb on kanadalainen koripalloilija, pelipaikaltaan pieni laitahyökkääjä, jolla on myös valmiuksia takamiehenä pelaamiseen. Häne ..

                                     

ⓘ Thomas Scrubb

Thomas ”Tommy” Scrubb on kanadalainen koripalloilija, pelipaikaltaan pieni laitahyökkääjä, jolla on myös valmiuksia takamiehenä pelaamiseen. Hänen veljensä Philip Scrubb on myös koripalloilija.

Scrubb pelasi menestyksekkäästi Carletonin yliopiston joukkueessa Kanadan yliopistosarjassa. Ammattilaisena hän on pelannut Suomen ja Saksan pääsarjoissa. Scrubb on edustanut myös Kanadan maajoukkuetta.

                                     

1. Ura

Seurajoukkueet

Menestyksekkäiden Carletonin yliopistossa pelattujen yliopistovuosien jälkeen Scrubb kävi näytillä NBA-joukkue Toronto Raptorsin leirillä, mutta häntä ei varattu kesän 2015 varaustilaisuudessa.

Scrubb aloitti ammattilaisuransa Euroopassa, kun hän siirtyi Suomen pääsarjajoukkue Joensuun Katajaan, jossa hän pelasi lisäksi FIBA Europe Cupia. Korisliigassa Scrubb oli runkosarjassa tehoindeksillä mitattuna sarjan viidenneksi tehokkain pelaaja, ja hän oli myös sarjan tarkin kahden pisteen heittojen heittäjä. Helmikuussa hän onnistui yksittäisessä ottelussa kolmen pisteen heitossa kahdeksan kertaa. Kataja voitti runkosarjan ja putosi pudotuspeleissä.

Kesällä 2016 Scrubb siirtyi Saksaan pääsarjajoukkue Gießen 46ersiin.

Maajoukkue

Scrubb nimettiin vuonna 2013 Kanadan haastajamaajoukkueeseen, joka kilpaili saman vuoden universiadeissa sijoittuen neljänneksi.

Vuonna 2016 Scrubb nimettiin veljensä kanssa Kanadan miesten maajoukkueeseen olympiakarsintaturnaukseen.

                                     

2. Pelityyli ja ominaisuudet

Katajaa valmentanut Jukka Toijala kuvaili Scrubbia tarkaksi heittäjäksi, hyväksi levypallopelaajaksi ja pallonkäsittelijäksi. Yliopistoaikanaan hänen puolustusosaamisensa palkittiin.

                                     
  • pelipaikaltaan pelintekijä tai heittävä takamies. Hänen veljensä Thomas Scrubb on myös koripalloilija. Scrubb pelasi menestyksekkäästi Carleton Universityn joukkueessa
  • vapaaheitoissaan yli 88 - prosenttisesti. Kahden pisteen heitoissa tarkin oli Katajan Scrubb 62, 33 prosentin keskiarvolla, ja kuusi pelaajaa ylsi yli 60 prosentin tarkkuuteen
  • lisäksi alueeseen kuuluu myös useita pieniä asumattomia saaria ja luotoja. Scrub Island on aivan Anguillan koillispuolella. Luoteessa puolestaan on hieman
  • Lutley Sclater 1829 1913 brittiläinen lakimies ja eläintieteilijä Philip Scrubb s. 1992 kanadalainen koripalloilija Philip Selway s. 1967 englantilainen