ⓘ Alessandro Schöpf on itävaltalainen jalkapalloilija, joka edustaa Saksan Bundesliigassa pelaavaa Schalke 04:ää. Oikeajalkainen Schöpf on pelipaikaltaan hyökkääv ..

                                     

ⓘ Alessandro Schöpf

Alessandro Schöpf on itävaltalainen jalkapalloilija, joka edustaa Saksan Bundesliigassa pelaavaa Schalke 04:ää. Oikeajalkainen Schöpf on pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

                                     

1. Seurajoukkueura

Schöpf siirtyi vuonna 2009 kotimaastaan Bayern Münchenin juniorijoukkueeseen. Hän ei pelannut seuran edustusjoukkueen paidassa yhdessäkään ottelussa. Seuran kakkosjoukkueessa Schöpf pelasi 63 ottelua tehden 22 maalia ja voittaen Regionalliga Bayernin kaudella 2013–2014. Heinäkuussa 2014 Schöpf siirtyi 2. Bundesliigan 1. FC Nürnbergiin. Hän pelasi seuran paidassa 51 ottelua tehden 11 maalia.

Tammikuussa 2016 Schöpf siirtyi Bundesliigan Schalke 04:ään. Hän teki pääsarjadebyyttinsä samassa kuussa SV Darmstadtia vastaan. Avausmaali syntyi seuraavassa ottelussa VfL Wolfsburgia vastaan. Kauden 2019–2020 loppuun mennessä hän on pelannut seurassa 93 bundesliigaottelua ja tehnyt niissä kymmenen maalia. Hän on tehnyt yhden maalin sekä Mestarien liigassa, jossa on pelannut neljä ottelua, että Eurooppa-liigassa, jossa on pelannut 12 kertaa.

                                     

2. Maajoukkueura

Schöpf on pelannut Itävallan alle 16-, 18-, 19- ja 21-vuotiaiden maajoukkueissa. 26. maaliskuuta 2016 Albaniaa vastaan hän teki debyyttinsä Itävallan maajoukkuessa. Ensimmäisen maaottelumaalinsa hän teki Maltaa vastaan saman vuoden toukokuussa. EM-kilpailuissa 2016 hän tuli vaihdosta kentälle Itävallan kaikissa kolmessa ottelussa ja teki maalin päätöskamppailussa Islantia vastaan. Hän on pelannut neljä MM-karsintaottelua. Kaikkiaan hän on pelannut 22 maaottelua, ja tehnyt neljä maalia.

                                     
  • säveltäjä Alessandro Schöpf s. 1994 itävaltalainen jalkapalloilija Alessandro Viana da Silva s. 1982 brasilialainen jalkapalloilija Alessandro Staccioli
  • Traustason Leonardo Bonucci Giorgio Chiellini Éder Emanuele Giaccherini Alessandro Schöpf Nikola Kalinić Luka Modrić Ivan Rakitić Gareth McAuley Niall McGinn
  • Arnautović CF 21 Marc Janko 65 Vaihtopelaajat: MF 20 Marcel Sabitzer 59 FW 9 Rubin Okotie 65 MF 18 Alessandro Schöpf 78 Valmentaja: Marcel Koller