ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 69

Varvajärvi

Järven pinta-ala on 2.9 hehtaaria, se on 250 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 650 metriä.

Vehkajärvi (Jämsä)

Vehkajärvi on Jämsän luoteisosassa sijaitseva seitsemän hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 23 kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 85 kilometriä koilliseen. Lähin kaupunkimainen keskus on Mänttä kuusitoista kilometriä länteen.

Vehmasjärvi (Jämsä, Sammallahti)

Järven pinta-ala on 5.8 hehtaaria, se on 600 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.4 kilometriä.

Vekuri (Jämsä)

Järven pinta-ala on 32 hehtaaria ja se on 2.1 kilometriä pitkä ja 600 metriä leveä. Järvellä on sivusuuntiin lahtia ja suurin yhtenäinen leveys on alle 400 metriä. Se sijaitsee Kuusjärven kanssa rinnakkaisessa pitkässä painanteessa. Järven pohjoi ...

Velhonvesi

Järven pinta-ala on 32 hehtaaria ja se on 1.4 kilometriä pitkä ja 350 metriä leveä. Se sijaitsee korkeiden mäkien välisessä painaumassa, jonka kautta kaikki Eväjärven valuma-alueen vedet virtaavat. Järven luoteispuolella kohoavat Kantovuori ja Ku ...

Vellijärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 1.6 hehtaaria, se on 200 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 550 metriä.

Velunjärvi

Järven pinta-ala on 17.0 hehtaaria, se on 1.1 kilometriä pitkä ja 300 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 2.7 kilometriä.

Vihijärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 6.0 hehtaaria, se on 500 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.2 kilometriä.

Viitalammi

Viitalammi on Jämsän keskiosassa sijaitseva metsäjärvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on kuusitoista kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 85 kilometriä koilliseen.

Vilunen

Lammen pinta-ala on 3.1 hehtaaria, se on 300 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Lammella ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.0 kilometriä.

Vilus

Vilus on järvi Koskenpään kylässä Jämsän pohjoisosassa. Sen pinta-ala on noin 33 hehtaaria. Pitkänomaisen järven etelä–pohjoissuuntainen ulottuvuus on noin 1.7 kilometriä. Viluksen pohjoispuolella sijaitsee Iso Rautavesi, jonka pinta on 90 sentti ...

Virkajärvi (Jämsä, Lahdenkylä)

Järven pinta-ala on 3.3 hehtaaria ja se on 250 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 700 metriä.

Virkajärvi (Jämsä, Suinula)

Järven pinta-ala on 2.5 hehtaaria ja se on 300 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 800 metriä.

Virstajärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 5.8 hehtaaria, se on 850 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.9 kilometriä.

Vuorenalanen

Järven pinta-ala on 4.3 hehtaaria, se on 700 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.5 kilometriä.

Vuorijärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 10.8 hehtaaria ja se on 700 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Se sijaitsee mäkisen metsämaaston painanteessa ja se jää Kydönvuoren ja Rekolanvuoren väliin. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.7 ki ...

Vuorilammi (Jämsä)

Vuorilammi on Koskenpäällä Jämsän koillisosassa sijaitseva 2.7 hehtaarin laajuinen metsäjärvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 25 kilometriä pohjoiskoilliseen.

Vuorisjärvi (Jämsä)

Vuorisjärvi on Jämsän keskiosassa sijaitseva 30 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on kolmetoista kilometriä pohjoisluoteeseen ja Tampereelta 87 kilometriä koilliseen.

Vähä Hallinlammi

Vähä Hallinlammi on järvi Koskenpään kylän pohjoispuolella Jämsän pohjoisosassa. Sen pinta-ala on 1.3 hehtaaria. Etäisyys Jämsän keskustasta on 31 kilometriä pohjoiseen.

Vähä Leipäjärvi

Järven pinta-ala on 0.9 hehtaaria, se on 150 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 400 metriä.

Vähä Lepojärvi

Järven pinta-ala on 2.8 hehtaaria, se on 450 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.0 kilometriä.

Vähä Lääläjärvi

Lammen pinta-ala on 1.3 hehtaaria ja se on 250 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. Se sijaitsee metsäisen Töyryvuoren ylänköalueen eteläreunalla samassa painaumassa kuin Iso Lääläjärvi. Lammella ei ole kartan mukaan saaria ja se on autio. Sen rantav ...

Vähä Myllyjärvi

Järven pinta-ala on 5.3 hehtaaria, se on 550 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.2 kilometriä.

Vähä Nurmijärvi

Järven pinta-ala on 1.8 hehtaaria, se on 250 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 600 metriä.

Vähä Oksjärvi

Järven pinta-ala on 2.6 hehtaaria, se on 350 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 750 metriä.

Vähä Rantjärvi

Vähä Rantjärvi on Jämsän keskiosassa sijaitseva neljän hehtaarin laajuinen metsäjärvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on viisitoista kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 83 kilometriä koilliseen.

Vähä Riihijärvi

Vähä Riihijärvi on Koskenpäällä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva kolmentoista hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 31 kilometriä pohjoisluoteeseen ja Tampereelta 94 kilometriä koilliseen. Lähin kaupunkimainen keskus on Mänttä ...

Vähä Ruuhijärvi (Jämsä)

Vähä Ruuhijärvi on saareton metsäjärvi, jonka pituus on 500 metriä ja leveys 100 metriä. Järvi sijaitsee Päijänteeseen työntyvän Jämsänniemen kaakkoisosassa. Maasto kohoaa järven itäpuolella yli 160 metriä merenpinnan yläpuolelle. Noin 400 metriä ...

Vähä Sanasjärvi

Järven pinta-ala on 2.4 hehtaaria, se on 450 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.0 kilometriä.

Vähä Valkeajärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 11.7 hehtaaria ja se on 850 metriä pitkä ja 300 metriä leveä. Järven eteläpäässä on kallioinen niemi, joka jakaa järven eteläosan kahdeksi lahdeksi. Järven itärannan rantaveteen laskee suoraan korkean mäen rinteet. Mäki kohoaa ...

Vähä Virstajärvi

Järven pinta-ala on 0.9 hehtaaria, se on 350 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 700 metriä.

Vähä Vuorijärvi (Kuhmoinen, Pukarankulma)

Järven pinta-ala on 3.0 hehtaaria ja se on 400 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Se sijaitsee Käämevuoren eteläpuolella olevassa laaksossa Iso Vuorijärven itäpuolella. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria ja se on autio. Sen rantaviivan pituus on ...

Vähä-Havu

Vähä-Havu on Koskenpäällä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva 33 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 35 kilometriä pohjoisluoteeseen ja Tampereelta 93 kilometriä koilliseen. Lähin kaupunkimainen keskus on Keuruu noin viisitoista ...

Vähä-Heiniä

Vähä-Heiniä tai myös Pikku-Heiniä on Keski-Suomessa Jämsässä Länkipohjassa Hiukkaan ja Syväjärven kylien välissä sijaitseva lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistöön.

Vähä-Huhtia

Vähä-Huhtia on järvi Koskenpään kylän eteläpuolella Jämsässä. Sen pinta-ala on 3.3 hehtaaria. Etäisyys Jämsän keskustasta on kahdeksantoista kilometriä pohjoiseen.

Vähä-Mustinki

Vähä-Mustinki on Jämsän länsiosassa sijaitseva seitsemän hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on kahdeksantoista kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 81 kilometriä koilliseen. Vähä-Mustinki sijaitsee vedenjakajalla: sen länsipuo ...

Vähä-Mäntynen

Järven pinta-ala on 7.5 hehtaaria, se on 800 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.7 kilometriä.

Vähä-Sammalinen

Järven pinta-ala on 2.9 hehtaaria, se on 300 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 750 metriä. Rannat ovat pääosin metsämaata. Järven eteläpuolelta kulkee sähkölinja ja Orivesi–Jyväskylä ...

Vähä-Särkinen

Lammen pinta-ala on 1.6 hehtaaria ja se on 300 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Se sijaitsee Särkijärven länsipuolella Vähän-Särkisen mäen alapuolella. Lammella ei ole kartan mukaan saaria ja se on autio. Sen rantaviivan pituus on 650 metriä ja ...

Vähäjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 2.6 hehtaaria ja se on 300 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Se sijaitsee Pitkäjärven länsipuolella Pukarajärveltä Rasinjärvelle kulkevan kalliomurroksen painaumassa. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituu ...

Väivelammi

Väivelammi on Jämsän kaakkoisosassa Jämsänniemellä sijaitseva 1.3 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on kaksitoista kilometriä itäkaakkoon.

Väärä-Väihi

Lammen pinta-ala on 4.3 hehtaaria ja se on 350 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Lammella ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 900 metriä.

Vääräjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 3.3 hehtaaria ja se on 400 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.0 kilometriä.

Ylimmäinen-Kylliö

Järven pinta-ala on 3.8 hehtaaria ja se on 550 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Se on metsäjärvi, joka sijaitsee Mellikkamäen ja Kiviahonmäen välisessä kalliomurroksessa ja jonka seuralaisina on kolme muutakin Kylliö-vesistöä. Järvellä ei ole ka ...

Ylinenlampi (Jämsä)

Lammen pinta-ala on 1.5 hehtaaria ja se on 150 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Se sijaitsee mäkisen ylänköalueen painaumassa Jänenjärven lähellä Haapaojan uomassa. Lammella ei ole kartan mukaan saaria, mutta se on matalana ruohottumassa umpeen. ...

Ylä-Kiimajärvi

Ylä-Kiimajärvi on Mustingan kylän lähellä Jämsän keskiosassa sijaitseva 2.5 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on yksitoista kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 82 kilometriä koilliseen.

Ylä-Läyliä

Ylä-Läyliä on Jämsän itäosassa Läyliänsuolla sijaitseva noin kahden hehtaarin laajuinen metsäjärvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on neljätoista kilometriä pohjoiskoilliseen.

Yläinen Kalajärvi

Yläinen Kalajärvi on Koskenpäällä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva 13 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 31 kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 90 kilometriä koilliseen. Lähin kaupunkimainen keskus on Mänttä noin seitsemänt ...

Yläinen Liesjärvi

Yläinen Liesjärvi on Jämsän kaakkoisosassa sijaitseva 21 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on kahdeksan kilometriä itään ja Tampereelta 92 kilometriä itäkoilliseen.

Yläinen Myyräjärvi

Järven pinta-ala on 1.3 hehtaaria, se on 200 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 500 metriä.