ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 64

Koljonselkä

Koljonselkä on Pirkanmaalla Orivedellä ja Keski-Suomessa Jämsässä sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistöön. Koljonselkää käsitetään osaksi Längelmävettä, sillä järvillä on sama vedenpinnan korkeus 84.2 metriä mpy ja järvien väliset sa ...

Kolojärvi

Kolojärvi on Jämsän pohjoisosassa sijaitseva kahdeksan hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 24 kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 86 kilometriä koilliseen.

Kolonjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 28 hehtaaria ja se on 2.1 kilometriä pitkä ja 300 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 4.6 kilometriä.

Kopanjärvi

Järven pinta-ala on 4.7 hehtaaria ja se on 350 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Sen koillispuolella kohoaa loivarinteisenä Lappalaiskallio. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria ja se on autio. Sen rantaviivan pituus on 1.0 kilometriä ja sen rann ...

Koskikeskinen

Koskikeskinen on Jämsänkosken keskustassa Jämsässä sijaitseva noin 14 hehtaarin laajuinen järvi. Sen pohjoispuolella on Kankarisvesi, josta vedet laskevat Naiskoskea ja Rekolankoskea Koskikeskiseen. Eteläpuolella on Jämsänjoki, johon vedet laskev ...

Kotajärvi (Jämsä, Kerte)

Järven pinta-ala on 3.0 hehtaaria ja se on 250 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 700 metriä.

Kotajärvi (Jämsä, Sydänmaa)

Järven pinta-ala on 1.9 hehtaaria ja se on 250 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 600 metriä.

Kotanen (Jämsä, Koskenpää)

Kotanen on Koskenpäällä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva 41 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 36 kilometriä pohjoiseen ja Jyväskylästä 37 kilometriä länteen.

Kotanen (Jämsä, Kuusjärvi)

Metsäjärven pinta-ala on 4.2 hehtaaria ja se on 400 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Se sijaitsee mäkisen ylängön painaumassa eikä sillä ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.2 kilometriä ja sen rannat ovat metsämaata. Rannoille ...

Kotijärvi (Jämsä, Hopsu)

Kotijärvi on Jämsän Hopsussa Kankarisveden luoteispuolella sijaitseva 9.3 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on seitsemäntoista kilometriä pohjoisluoteeseen ja Tampereelta 88 kilometriä koilliseen.

Kotijärvi (Jämsä, Lahdenkylä)

Järven pinta-ala on 18.2 hehtaaria, se on 1.0 kilometriä pitkä ja 350 metriä leveä. Järvellä on kartan mukaan kaksi saarta. Sen rantaviivan pituus on 2.6 kilometriä.

Kotilammi (Jämsä)

Kotilammi on järvi Koskenpään kylän pohjoispuolella Jämsän pohjoisosassa. Sen pinta-ala on 5.6 hehtaaria. Etäisyys Jämsän keskustasta on 30 kilometriä pohjoiseen.

Koukkujärvi (Jämsä, Halli)

Järven pinta-ala on 0.9 hehtaaria ja se on 300 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Se sijaitsee mäkisen ylängön mäkien välisessä painaumassa, jota kutsutaan edelleen Töyrypelloiksi. Järven pohjoispuolella parin sadan metrin päässä kuohoavat Valkean ...

Koukkujärvi (Jämsä, Okskulma)

Järven pinta-ala on 0.8 hehtaaria, se on 250 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 550 metriä.

Koukkulammi (Jämsä, Huhtia)

Koukkulammin pituus etelästä pohjoiseen on 340 metriä. Sen pohjoispuolella on lampi, joka on samalla korkeustasolla 110.8 metriä mpy. Koukkulammin itäpuolella sijaitsee Riihilammi, järvien välissä on jonkin verran asutusta ja seututie 604. Etäämp ...

Koukkulammi (Jämsä)

Koukkulammi on Koskenpäällä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva 12 hehtaarin laajuinen metsäjärvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 28 kilometriä luoteeseen ja Tampereelta 86 kilometriä koilliseen. Lähin kaupunkimainen keskus on Mänttä neljätoista kilo ...

Koukkulampi (Jämsä)

Koukkulammen pinta-ala on 1.1 hehtaaria, se on 300 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Lammella ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 650 metriä.

Kourajärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 2.9 hehtaaria, se on 250 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 800 metriä.

Kovasjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 8.7 hehtaaria ja se on 1.3 kilometriä pitkä ja 150 metriä leveä. Se sijaitsee Kuoksenjärven länsipuolella Pukarajärveltä Rasinjärvelle kulkevan kalliomurroksen painaumassa. Se on keskivaiheilla kapeimmillaan noin 30 metriä lev ...

Koveroinen (Jämsä)

Koveroinen on Koskenpään kylässä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva noin 57 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on noin 28 kilometriä pohjoisluoteeseen.

Kuljunjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 2.6 hehtaaria ja se on 250 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 750 metriä.

Kunnarlampi

Kunnarlampi on Koskenpäällä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva noin kolmen hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 34 kilometriä pohjoisluoteeseen.

Kuoksenjärvi

Järven pinta-ala on 261 hehtaaria eli 2.6 neliökilometriä ja se on 4.0 kilometriä pitkä ja 2.2 kilometriä leveä. Se sijaitsee metsäalueella Pukaranjärven ja Pitkäjärven välissä. Sen jakaa osiin kolme niemeä, joista Hirviniemi on 1.8 kilometriä pi ...

Kuolemajärvi (Jämsä, Himos)

Järven pinta-ala on 2.3 hehtaaria, se on 300 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 650 metriä.

Kuolemajärvi (Jämsä, Tyry)

Järven pinta-ala on 10.5 hehtaaria, se on 850 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 2.1 kilometriä.

Kuorevesi (järvi)

Kuorevesi on Keski-Suomessa Jämsässä ja Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistöön. Järvi on antanut nimen Kuoreveden kunnalle ja siihen laskevat useimmat entisen kunnan alueen vesistä.

Kuorikkajärvi

Järven pinta-ala on 14.8 hehtaaria ja se on 750 metriä pitkä ja 450 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 2.2 kilometriä.

Kurkijärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 2.3 hehtaaria, se on 300 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 650 metriä.

Kuusjärvi (järvi Jämsässä)

Järven pinta-ala on 124 hehtaaria eli 1.2 neliökilometriä ja se on 3.9 kilometriä pitkä ja 1.1 kilometriä leveä. Se on pitkän muotoinen ja se sijaitsee heti Eväjärven itäpuolella. Sen luoteispuoli on leveämpi kuin sen kaakkoispuoli. Kaakkoispää m ...

Kylkijärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 2.4 hehtaaria, se on 250 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 800 metriä.

Kylmälä (Jämsä)

Lammen pinta-ala on 1.3 hehtaaria, se on 200 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Lammella ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 500 metriä.

Kytöjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 9.4 hehtaaria, se on 650 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Järvellä on kartan mukaan yksi saari. Sen rantaviivan pituus on 1.6 kilometriä.

Köntinjärvi

Järven pinta-ala on 14.6 hehtaaria, se on 800 metriä pitkä ja 400 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 2.4 kilometriä.

Lahdenperänjärvi

Järven pinta-ala on 7.9 hehtaaria ja se on 750 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Se sijaitsee mäkisen ja metsäisen ylänköalueen painaumassa yhdessä Kuusjärven ja Suonalasen kanssa. Molemmat järven rannat kohoavat 20–30 metriä ylöspäin. Järvellä e ...

Lahnajärvi (Jämsä, Jämsänkoski)

Lahnajärvi on Jämsän pohjoisosassa sijaitseva noin 2.1 neliökilometrin laajuinen matala järvi. Wanhan Witosen melontareitti kulkee Lahnajärven kautta.

Lahnajärvi (Jämsä, Patajoki)

Järven pinta-ala on 11.9 hehtaaria, se on 500 metriä pitkä ja 300 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.5 kilometriä.

Laihajärvi (Jämsä, Kuusjärvi)

Järven pinta-ala on 1.7 hehtaaria ja se on 250 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Se sijaitsee metsäisellä ylängöllä olevassa pienessä painaumassa Kuusjärven ja Ylä-Partalan kulmakuntien välissä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria ja se on autio ...

Laihajärvi (Jämsä, Lahdenkylä)

Järven pinta-ala on 3.8 hehtaaria, se on 300 metriä pitkä ja 250 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 800 metriä. Rannat ovat metsämaata. Järven länsirannalla on yksi vapaa-ajan asunto ja järven eteläpuole ...

Lammi (Jämsä, Hassi)

Lammen pinta-ala on 5.9 hehtaaria, se on 600 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Lammella on kartan mukaan yksi saari. Sen rantaviivan pituus on 1.6 kilometriä.

Lammi (Jämsä, Rasi)

Lammen pinta-ala on 1.3 hehtaaria ja se on 200 metriä pitkä ja 100 metriä leveä. Sijaitsee Pukarankulman kautta kulkevan kylätien varressa Korpelan maatilan peltopalstojen välissä. Lammella ei ole kartan mukaan saaria ja sen rannat ovat avosuota, ...

Lamminmäenlampi (Keuruu)

Lammen pinta-ala on 6.4 hehtaaria ja se on 400 metriä pitkä ja 200 metriä leveä.Lampi on luodattu ja siitä on julkaistu syvyyskartat. Lammen tilavuudeksi on saatu 188 900 kuutiometriä eli 0.189 miljoonaa kuutiometriä. Sen keskisyvyys on 3.0 metri ...

Lampisjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 19.0 hehtaaria ja se on 1.2 kilometriä pitkä ja 350 metriä leveä. Järvellä on kartan mukaan kaksi saarta. Sen rantaviivan pituus on 2.9 kilometriä.

Lankajärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 47 hehtaaria ja se on 1.6 kilometriä pitkä ja 750 metriä leveä. Järven keskellä sijaitsee 650 metriä pitkä Lankaniemi, joka halkaisee järven V-kirjaimen muotoiseksi. Sen länsipuolelta järven rantoja seuraa Orivesi-Jyväskylä-ra ...

Lapalammi

Lammen pinta-ala on 1.7 hehtaaria, se on 250 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Lammella ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 550 metriä.

Lapinjärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 3.1 hehtaaria ja se on 350 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Se sijaitsee Valkeajärven länsipuolella olevalla Lapinsuolla. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria ja se on autio. Sen rantaviivan pituus on 850 metriä ja sen rannat ...

Latvajärvi (Jämsä)

Latvajärvi on Jämsässä Jämsänkosken keskustan koillispuolella sijaitseva 19 hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 11 kilometriä pohjoiskoilliseen ja Tampereelta 93 kilometriä koilliseen.

Laukalammi

Laukalammi on Jämsässä Jämsänkosken keskustan kaakkoispuolella sijaitseva kuuden hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on viisi kilometriä pohjoiseen ja Tampereelta 88 kilometriä koilliseen.

Launiojärvi

Järven pinta-ala on 1.9 hehtaaria ja se on 200 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 500 metriä.

Lautakkojärvi (Jämsä)

Järven pinta-ala on 3.1 hehtaaria ja se on 450 metriä pitkä ja 200 metriä leveä. Järvellä ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 1.1 kilometriä.

Lehtislampi

Lehtislampi on Koskenpäällä Jämsän pohjoisosassa sijaitseva runsaan kuuden hehtaarin laajuinen järvi. Etäisyys Jämsän keskustasta on 35 kilometriä pohjoisluoteeseen ja Tampereelta 95 kilometriä koilliseen. Lähin kaupunkimainen keskus on Keuruu no ...