ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 143

Paatinjärvi

Paatinjärvi on Oulujoen vesistöalueeseen kuuluva järvi Oterman kylässä Vaalan kunnan pohjoisosassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Järvi sijaitsee noin 25 kilometriä koilliseen Vaalan kuntakeskuksesta. Sen rannalla sijaitsevat Oterman kylän osa-a ...

Piilolampi (Vaala)

Piilolampi on Oulujoen vesistöön kuuluva pieni järvi tai lampi Vaalassa. Järven koillispuolelle on yhteys Saarijärven taitse kiertävää metsäautotietä. Järvi laskee koillisesta suo-ojia myöten Saarijärveen. Asumaton järvi on koillis-kaakkosuunnass ...

Pirttilampi (Vaala)

Pirttilampi on Oulujoen vesistöön kuuluva pieni järvi tai lampi Vaalassa. Järvelle tulee merkitty polku seututieltä 800 Kuoppamäen kohdalta. Asumaton järvi on itä-länsisuunnassa pisimmillään reilut kolmesataa metriä, leveimmillään järvi on parisa ...

Saarijärvi (Vaala)

Saarijärvi on pieni järvi Vaalan pohjoisosassa Oterman ja Paatinjärven pohjoispuolella. Se laskee Väliojan kautta Ala-Potkunjärveen. Järvessä on kaksi saarta ja pieni luoto, suuremmassa saaressa on eräkämppä ja sitä vastapäätä järven länsirannall ...

Tervalampi (Vaala)

Tervalampi on Oulujoen vesistöalueeseen kuuluva pieni järvi Oterman kylässä Vaalassa. Se sijaitsee seututie 800:sta muutama sata metriä länteen, Paatinjärven kaakkoispuolella. Tervalammen laskujoki, puro nimeltään Tervapuro, laskee järven luoteis ...

Kaakkolampi (Valkeakoski)

Lammen pinta-ala on 1.4 hehtaaria ja se on 150 metriä pitkä ja 150 metriä leveä. Lammella ei ole kartan mukaan saaria. Sen rantaviivan pituus on 450 metriä ja sen rannat ovat suota. Lamen rantasuon reunalle on rakennettu kaksi vapaa-ajan asuntoa, ...

Kirjaslampi (Valkeakoski)

Kirjaslampi, josta käytetään myös muotoa Kirjaslammi, on Pirkanmaalla Valkeakoskella sen kaupunkitaajaman lähellä sijaitseva lampi. Lampi kuuluu osana Valkeakosken ulkoilualueita.

Korentijärvi

Korentijärvi on Pirkanmaalla Valkeakosken Pyörömaalla sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajaveden alaosan alueeseen. Korentijärvi on osa Korentiojan valuma-aluetta.

Limojärvi

Limojärvi on Pirkanmaalla Valkeakoskella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajanselän alueeseen. Limojärvi on osa Vanajanselän lähialuetta.

Lotilanjärvi

Lotilanjärvi on järvi Valkeakosken kaupungissa, sen keskustaajaman länsipuolella. Järvi on tasaisen muotoinen, mutta sen pohjoisin lahti on muita kapeampi. Järven pisin pituus on noin kaksi kilometriä. Lotilanjärvi on yhteydessä eteläpäästä Lotil ...

Mastia

Mastia eli Mustia on Pirkanmaalla Valkeakosken ja Akaan välisellä rajalla sijaitseva lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Lontilanjoen valuma-alueeseen. Mastia on osa Nahkialanjärven aluetta.

Painonjärvi

Järven pinta-ala on 46 hehtaaria. Se on 1.4 kilometriä pitkä ja 0.5 kilometriä leveä. Järven muoto on kaareva eikä siinä ole lahtia. Järvessä on vain yksi yli 40 metriä pitkä saari, joka on kalliopohjainen ja harvaa metsää kasvava autio saari. Jä ...

Saarioisjärvi

Saarioisjärvi on Pirkanmaalla Valkeakosken eteläpuolella Tarttilassa sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Oikolanjoen valuma-alueeseen. Saarioisjärvi on osa Oikolanjoen alaosan aluetta.

Supanlampi

Lampi kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajanselän alueeseen. Se on osa kolmannen jakovaiheen Rompainojan valuma-aluetta. Lammen vedenpinnan korkeus on 79.7 metriä meren pinnan yläpuolella ja siihen laskee vain Pukkil ...

Vallonjärvi

Vallonjärvi on Pirkanmaalla Valkeakosken Sääksmäen Vallon kylällä sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajaveden alaosan alueeseen. Vallonjärvi on osa Jumusen–Rauttunselän aluetta.

Viuhanjärvi

Viuhanjärvi on Pirkanmaalla Valkeakosken Viuhan kylässä sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajaveden alaosan alueeseen. Viuhanjärvi on osa Jumusen–Rauttunselän aluetta.

Vähä Korentijärvi

Vähä Korentijärvi on Pirkanmaalla Valkeakoskella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajaveden alaosan alueeseen. Vähä Korentijärvi on osa Korentiojan valuma-aluetta.

Vähä Savijärvi

Vähä Savijärvi on Pirkanmaalla Valkeakoskella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajaveden alaosan alueeseen. Vähä Savijärvi on osa Jumusen–Rauttunselän aluetta.

Ylenjärvi

Ylenjärvi on Pirkanmaalla Valkeakosken Alikylässä Metsäkansan itäpuolella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Vanajaveden alaosan alueeseen. Ylenjärvi on osa Vuolteen aluetta.

Ahvenjärvi (Vesilahti, Linnamaa)

Ahvenjärvi on Pirkanmaalla Vesilahden Linnamaalla sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Ahvenjärvi on osa Naarvanjoen valuma-aluetta.

Ahvenjärvi (Vesilahti, Riuttonkulma)

Ahvenjärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Hirvijärvi (Vesilahti)

Hirvijärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Hätikkäjärvi

Hätikkäjärvi on Pirkanmaalla Nokian Myllykylällä ja Vesilahden Rämsöössä sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Hätikkäjärvi on osa Pyhäjärven lähialuetta.

Iso Arajärvi (Vesilahti)

Iso Arajärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella ja Akaassa sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Iso Oravajärvi

Iso Oravajärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella Krääkkiössä sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kulov ...

Iso-Hyyhönen

Iso-Hyyhönen eli Iso-Hyyhynen on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Ku ...

Iso-Inha

Iso-Inha on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Iso-Kiilo

Iso-Kiilo on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Jussilanjärvi

Jussilanjärvi on Pirkanmaalla Vesilahden Laukossa sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Jussilanjärvi on osa Pyhäjärven lähialuetta.

Kaakkolammi (Rämsöö)

Kaakkolammi on Pirkanmaalla Vesilahdella Rämsöössä sijaitseva lampi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Lampi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kuloveteen ...

Karstunjärvi

Karstunjärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Kiilojärvi

Kiilojärvi eli Kiilonen on Pirkanmaalla Vesilahden Livilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Kiilojärvi on osa Naarvanjoen valuma-aluetta.

Kivijärvi (Ekojärvi)

Kivijärvi on Pirkanmaalla Sastamalassa sijaitseva järvi, paikan kartta joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kulovete ...

Kyynäräjärvi (Vesilahti)

Kyynäräjärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kuloveteen Sarkolassa.

Kyynärälammi

Se sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Tarpianjoen valuma-alueeseen. Valuma-alueesta erotetaan vielä Lumijoen valuma-alue, johon lampi kuuluu. Lammen vedenpinnan korkeus on 110.2 metriä meren pinnan yläpuolella ja se s ...

Lampijärvi (Vesilahti)

Lampijärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kuloveteen Sarkolassa.

Lemmetty (Vesilahti)

Lemmetty on Pirkanmaalla Vesilahden Linnamaalla sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Lemmetty on osa Naarvanjoen valuma-aluetta.

Löyttyjärvi (Vesilahti)

Löyttyjärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kuloveteen Sarkolassa.

Mustajärvi (Vesilahti)

Mustajärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kuloveteen Sarkolassa.

Mustalammi (Vesilahti)

Se sijaitsee Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Tarpianjoen valuma-alueeseen. Valuma-alueesta erotetaan vielä Lumijoen valuma-alue, johon lampi kuuluu. Lammen vedenpinnan korkeus on 123.1 metriä meren pinnan yläpuolella ja se s ...

Mälittyjärvi

Mälittyjärvi eli Mälitty on Pirkanmaalla Vesilahden Onkemäen länsipuolella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Mälittyjärvi on osa Pyhäjärven lähialuetta.

Naarvajärvi

Naarvajärvi eli Narvajärvi on Pirkanmaalla Vesilahden Latomaalla sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Naarvajärvi on osa Naarvanjoen valuma-aluetta.

Onkemäenjärvi

Onkemäenjärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Pikku Oravajärvi

Pikku Oravajärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Pikku Särkijärvi (Vesilahti)

Pikku Särkijärvi eli Pieni Särkijärvi on Pirkanmaalla Vesilahden Linnamaalla sijaitseva metsäinen järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Pikku Särkijärvi on osa Naarvanjoen valuma-aluetta.

Pikku-Hyyhönen

Pikku-Hyyhönen eli Pikku-Hyyhynen on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdess ...

Pikku-Inha

Pikku-Inha on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.

Ruokojärvi (Vesilahti)

Ruokojärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella Krääkkiössä sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistön Kokemäenjoen alueen Kuloveden alueeseen. Järvi on osa Sarkolanjoen valuma-alueesta, jonka laskujoki Lanajoki laskee Sarkolanlahdessa Kulovetee ...

Ruonanlampi (Vesilahti)

Ruonanlampi on Pirkanmaalla Vesilahden Hastian ja Palhon välissä sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Pyhäjärven alueeseen. Ruonanlampi on osa Pyhäjärven lähialuetta. Järvi on voimakkaasti ruohottunu ...

Sarvijärvi (Vesilahti)

Sarvijärvi on Pirkanmaalla Vesilahdella sijaitseva järvi, joka kuuluu Kokemäenjoen vesistössä Vanajaveden–Pyhäjärven alueen Koskenjoen valuma-alueeseen.